ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر
بسم الله الرحمن الرحيم



عزيزى الزائر / عزيزتى الزائرة ارجو التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوا فى المنتدى

او التسجيل ان لم تكن عضوا وتريد الانضمام الى اسرة المنتدى يسعدنا ويشرفنا انضمامك الينا





_________________






اسرة المنتدى


_________________


اسرة المنتدى

بسم الله الرحمن الرحيم


اسرة المنتدى


_________________

_________________

ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر

تعارف ثقافى رياضى اسلامى عام مكتبه كمبيوتر ونت جوال طبى
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
marwa - 1775
 
nada - 1186
 
the queen - 784
 
farah - 652
 
warda - 486
 
essam - 413
 
nour - 342
 
the king - 339
 
salwa - 285
 
sarah - 205
 

شاطر | 
 

  طريفه عمل البيتي فور ا للشيف أميرة شاكر

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
warda
عضو مثالى
عضو مثالى


عدد المساهمات : 486
تاريخ التسجيل : 18/11/2009

مُساهمةموضوع: طريفه عمل البيتي فور ا للشيف أميرة شاكر   الثلاثاء 20 ديسمبر 2011 - 15:10


المقادير


1-عدد4مج زبدة نيوزيلندي أصلي


(زبدة تسيحيها على النار لغاية ماتغلي شوية صغيرين


وماتحوليهاش لسمنة نهائي وبعدين تسيبيها تبرد


في درجة حرارة الغرفة)

و المج يبقى مليان زي الصورة كده(ال4مجات تقريبا كيلو زبدة)


ر
2-عدد2مج سكر مطحون ناعم جدا ومنخول بالمنخل الحرير


بتاع نخل الدقيق علشان مش عاوزين أي ذرة سكر خشنة نهائي



وطبعا بتعايري بنفس المج القديم ويبقى مليان برضه


3-عدد3صفار بيض عادي مش بلدي وبيضة واحدة كاملة


4-تقريبا كيلو وربع دقيق زيرو منخول بالمنخل الحرير


5-ملعقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر

6-كيس فانيليا

أولا تحطي السكر على الزبدة


وبعدين تضربي بالمضرب الكهربي


تفضلي تضربي لغاية مايبقى شبه الكريمة ولونه فاتح قوي


وقوامه تقيل


تضربي ال3صفارات والبيضة الكاملة مع كيس الفانيليا

بالمضرب الكهربي مع بعض 5دقائق ثم تضيفيهم للخليط السابق

وتفضلي تضربي تاني لغاااااااااااااااية مايبقى الخليط شبه الكريم شانتيه


(يعني دواير المضرب مابتروحش من الخليط نهائي)



خدي بالك بقى من اللي جاي ده ركزي شوية


اغسلي ايدك حلو ونشفيها حلو قوي وابتدي حطي الدقيق


ومعلقة البيكنج بودر على الخليط شوية بشوية


وتعجني بايدك اليمين وتفضلي تضيفي الدقيق


وكل شوية تحطي صباع ايدك الشمال في العجين


(لو طلعتي صباعك ولقيتي فيه عجين يبقى لسه)



ضيفي تاني دقيق لغااااااااااااااااااية ماتحطي صباعك الشمال ويطلع


فااااااااااااااااااااااااضي ونظيف تماما


هنا بقى تبطلي تحطي دقيق تاني



ويبقى العجين ممتاز


(يعني هوة بكدة كمية الدقيق هتبقى


اكتر من كيلو واقل من كيلو وربع تقريبا)


ريحي نفسك بقى شوية وسيبي العجين يريح كده نص ساعة


وتكوني مغطياه طبعا


وبمكنة البيتي فور وزعي العجين في الصينية

ويكون حرفها صغير




حطيهم في الفرن بعد ماتكوني مولعاه من قبليها

لمدة ربع ساعة ولما يستوي

ماتسيبيش وش البيتي فور يتحمر يادوب من الجنب يدي لون محمر خفيف

تسيبي الصينية تبرد شوية

وبعدين تطلعي البيتي فور من الصينية كده


ممكن تسيبي شوية عجين وتضيفي ليه شوية كاكاو خام


تفضلي تحطي كاكاو لغاية ماتوصلي للون البني اللي بتحبيه


للتزوييييييييييييييييييييق

مكسرات مطحونة

مربى

جوز هند مبشور ناعم

شيكولاته خام مبشورة

طبعا المربى للزق البيتي فور مع بعضه

والباقي للتزويق من على الوش


منقووووووول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
marwa
نائب المدير

نائب المدير
avatar

عدد المساهمات : 1775
تاريخ التسجيل : 14/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريفه عمل البيتي فور ا للشيف أميرة شاكر   الأحد 15 يناير 2012 - 17:39


مشكورة على الوصفه وفى انتظار المذيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريفه عمل البيتي فور ا للشيف أميرة شاكر
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر :: المطبخ المصرى :: الفطائر والمعجنـــــــــــــــات-
انتقل الى: