ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر
بسم الله الرحمن الرحيم



عزيزى الزائر / عزيزتى الزائرة ارجو التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوا فى المنتدى

او التسجيل ان لم تكن عضوا وتريد الانضمام الى اسرة المنتدى يسعدنا ويشرفنا انضمامك الينا





_________________






اسرة المنتدى


_________________


اسرة المنتدى

بسم الله الرحمن الرحيم


اسرة المنتدى


_________________

_________________

ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر

تعارف ثقافى رياضى اسلامى عام مكتبه كمبيوتر ونت جوال طبى
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
marwa - 1775
 
nada - 1186
 
the queen - 784
 
farah - 652
 
warda - 486
 
essam - 413
 
nour - 342
 
the king - 339
 
salwa - 285
 
sarah - 205
 

شاطر | 
 

 فطيرة البطاطا جديدة و رووووووووعة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
marwa
نائب المدير

نائب المدير
avatar

عدد المساهمات : 1775
تاريخ التسجيل : 14/11/2009

مُساهمةموضوع: فطيرة البطاطا جديدة و رووووووووعة   الثلاثاء 20 سبتمبر 2011 - 15:55

فطيرة البطاطا جديدة و رووووووووعة


اولا مقادير العجينة


نصف كوب زبدة باردة



نصف كوب سكر


حوالي نصف كوب ماء مثلج ( هنحط منه شوية بشوية)


نصف ملعقة كبيرة ملح

2 كوب دقيق


ثانيا مقادير الحشو



نصف كيلو بطاطا حلوة او اكتر شوية


نصف كوب زبد او سمن


نصف كوب لبن كامل دسم



2 بيضة


نصف ملعقة صغيرة جوزة الطيب


نصف ملعقة صغيرة قرفة


1ملعقة صغيرة ممسوحة فانيليا



طريقة عمل العجينة


نحط الدقيق مع السكر مع الملح في وعاء واسع


و نقلبهم بايدنا الاول عشان يدخلو في بعض


و نفرك الدقيق مع الزبدة\السمن


لحد ما نحس انهم بقو زي الرمل كده


و نبدء نحط الماء المثلج شوية بشوية


و نعجن ممكن نحتاج اقل شوية او اكتر شوية


المهم اننا نعجن لحد ما نحس ان العجينة


كلها ابتدت تبقى كتلة واحدة هي



هتبقى ناشفة نسبيا مش زي عجين الخبز و لا البسكوت



انشف منهم و نجيب كيس و نحط فيه نقطتين زيت ندهن


بيهم الكيس من جوة و نحط العجينة فيه و نقفله



و نحطه في التلاجة يبرد على الاقل نص ساعة



الطريقة


نغسل البطاطا كويس من الطين و التراب



و ممكن تدعكيها بقماشة عشان تتاكدي من ان كل التراب يروح



تسلق البطاطا بقشرها حوالي 40 دقيقة

او لحد ما تستوي خالص و لما تدخلي فيها السكينه


تدخل بسهولة


تحطي البطاطا في مصفة تحت ماء جاري


بارد و تشيلي القشرة


ليه انا مقلتش قشريها من الاول بدل من الغسيل


و التعب عشان في الموقع اللي جربو كده

لقو بعدين انها شربت مية اوي

و رجعت المية فصلت عن البطاطا في الفطيرة


بقت مش ظريفة طبعا مخنوقة


تحطي البطاطا المتقشرة في وعاء عميق

و تهرس الاول بشوكة ومعاها بقيت مقادير الحشو


و تقلب بالشوكة جيدا لحد التجانس


و بعدها لو عاوزة مزيدا من التجانس اضربيها بالمضرب الكهربائي



لحد ما تنعم خالص


نفرد العجين في صينية صغيرة


العجينة مغطية قعر الصينية كله و نص الجانب

بتاع القالب او اكتر شوية من النص


و بعدين اصب الحشوة و اساويها بملعقة


تخبز في الفرن من 55-60 دقيقة


لحد اما تيجي تدخلي فيها خلة اسنان او ابرة الحشو ميلزقش بيها


صاحبة الوصفة في الموقع قالت ان الحشوة هتقب زي السوفليه

و ترجع تهبط لما تبرد




منقول لعيونكم للفائده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mona
عضوفعال
عضوفعال


عدد المساهمات : 180
تاريخ التسجيل : 14/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: فطيرة البطاطا جديدة و رووووووووعة   الإثنين 26 سبتمبر 2011 - 6:11


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
marwa
نائب المدير

نائب المدير
avatar

عدد المساهمات : 1775
تاريخ التسجيل : 14/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: فطيرة البطاطا جديدة و رووووووووعة   الثلاثاء 18 أكتوبر 2011 - 0:40

نورتى يا قمرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فطيرة البطاطا جديدة و رووووووووعة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر :: المطبخ المصرى :: الفطائر والمعجنـــــــــــــــات-
انتقل الى: