ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر
بسم الله الرحمن الرحيم



عزيزى الزائر / عزيزتى الزائرة ارجو التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوا فى المنتدى

او التسجيل ان لم تكن عضوا وتريد الانضمام الى اسرة المنتدى يسعدنا ويشرفنا انضمامك الينا





_________________






اسرة المنتدى


_________________


اسرة المنتدى

بسم الله الرحمن الرحيم


اسرة المنتدى


_________________

_________________
ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر
بسم الله الرحمن الرحيم



عزيزى الزائر / عزيزتى الزائرة ارجو التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوا فى المنتدى

او التسجيل ان لم تكن عضوا وتريد الانضمام الى اسرة المنتدى يسعدنا ويشرفنا انضمامك الينا





_________________






اسرة المنتدى


_________________


اسرة المنتدى

بسم الله الرحمن الرحيم


اسرة المنتدى


_________________

_________________
ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر

تعارف ثقافى رياضى اسلامى عام مكتبه كمبيوتر ونت جوال طبى
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» طريقة عمل شوكولاتة النوتيلا بالمنزل
طبخ الكرشة والممبار Emptyالخميس 26 يوليو 2018 - 0:15 من طرف marwa

»  متجر لبيع (#الأزواج)
طبخ الكرشة والممبار Emptyالخميس 5 يوليو 2018 - 0:33 من طرف farah

» عباية الفراشة بنوع تاني خفيفة للبيت بشكل رائع
طبخ الكرشة والممبار Emptyالأربعاء 4 يوليو 2018 - 23:15 من طرف farah

» عباية للبيت و للأستقبال سهلة و بسيطة بنصف كم من قماش الكنار الملون - هوايتي
طبخ الكرشة والممبار Emptyالأربعاء 4 يوليو 2018 - 20:34 من طرف farah

» شرح طريقة أخد القياسات ووضعها على الباترون مباشرة بالخطوات فرصة للتعلم
طبخ الكرشة والممبار Emptyالأربعاء 4 يوليو 2018 - 20:03 من طرف warda

» حين يجوع جسد الانسان ياكل نفسه او يقوم بعمليه تنظيف لنفسه
طبخ الكرشة والممبار Emptyالأربعاء 4 يوليو 2018 - 4:26 من طرف warda

» فوائد البقدونس
طبخ الكرشة والممبار Emptyالأربعاء 4 يوليو 2018 - 4:25 من طرف warda

» اعراض سرطان الثدى وطرق علاجه
طبخ الكرشة والممبار Emptyالأربعاء 4 يوليو 2018 - 4:23 من طرف warda

» علمتـــــــــــــنى الحياه
طبخ الكرشة والممبار Emptyالإثنين 2 يوليو 2018 - 23:05 من طرف warda

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
marwa - 1852
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
nada - 1271
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
the queen - 784
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
farah - 687
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
warda - 517
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
essam - 413
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
nour - 342
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
the king - 339
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
salwa - 285
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 
sarah - 205
طبخ الكرشة والممبار Vote_rcapطبخ الكرشة والممبار Voting_barطبخ الكرشة والممبار Vote_lcap 

 

 طبخ الكرشة والممبار

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
marwa
نائب المدير

نائب المدير
marwa


عدد المساهمات : 1852
تاريخ التسجيل : 14/11/2009

طبخ الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: طبخ الكرشة والممبار   طبخ الكرشة والممبار Emptyالإثنين 20 فبراير 2012 - 2:41



الكرشة والممبار


اهم شئ التنظيف وقبل التنضيف

تجيبيها من جزار تعرفيه كويس

لازم اولا يتنظفو كويس اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها


الكرشة:


تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها

بلمون وملح وخل ونشطفها كويس

وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل

وصلصة طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار

لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل

و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية

وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية

وبعدين زودى ميه حسب الحاجة



الممبار بقى بموووووووت فيه


بس برضه اشتريه من حد تعرفيه "

وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين

بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر"

وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية


وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة

عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة

وتقطعيه عند التقديم

وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية

"رز وصلصة و بقدونس "


بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير

والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا

وطبعا بقدونس وتوابل "

كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك


مع بعض كتير ههههه"

وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى

طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز

وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين

وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك


لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز


وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار


واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر

و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج

ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا


وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت

وبالهنا و الشفا


طريقة خاصة جدا جدا للمحشى

وهى تحطى الرز وعليه التسبيكة و الملح و التوابل اللى تحبيها

وبقدونس وشبت وبعدين تحطى الخلطة دى على النار

وتزوديها مية قليل "

شبه طريقة تسوية رز الحشو للحمام"

وتسوى الرز نص سواء وبعد مايرد


تاخديه وتحشى سواء البادنجان او الفلفل او الكرنب او الكوسة "

بس الورق عنب " مش ينفع بالطريقة دى

وبعدين تحطيه فى صينية فرن وتزودى مية قليل

تقريبا نص كمية المية اللى بتحطيها على المحشى


بالطريقةالعادية


وتدخليه الفرن وتغطيه بورقه فويل حتى ينضح

"حوالى تلت ساعة" وبعدين تشيلى الفويل

وتفتحى الشواية عليه لحد ما يحمر وجه المحشى .


..... طعمه تحفففففففففه


وشكل الصينية على السفرة يفتح النفس



بس طبعا تصلح لكمية محشى قليلة يعنى لو هتعمليه طبق جانبى فى عزومة مثلا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nada
عضو مثالى
عضو مثالى



عدد المساهمات : 1271
تاريخ التسجيل : 07/11/2009

طبخ الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: طبخ الكرشة والممبار   طبخ الكرشة والممبار Emptyالإثنين 20 فبراير 2012 - 14:41

طبخ الكرشة والممبار 545794
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
marwa
نائب المدير

نائب المدير
marwa


عدد المساهمات : 1852
تاريخ التسجيل : 14/11/2009

طبخ الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: طبخ الكرشة والممبار   طبخ الكرشة والممبار Emptyالسبت 21 يوليو 2012 - 3:08


شكرا لمرورك حببتى

نورتينى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طبخ الكرشة والممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر :: المطبخ المصرى :: اكلات رئيسيه-
انتقل الى: