ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر
بسم الله الرحمن الرحيم



عزيزى الزائر / عزيزتى الزائرة ارجو التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوا فى المنتدى

او التسجيل ان لم تكن عضوا وتريد الانضمام الى اسرة المنتدى يسعدنا ويشرفنا انضمامك الينا





_________________






اسرة المنتدى


_________________


اسرة المنتدى

بسم الله الرحمن الرحيم


اسرة المنتدى


_________________

_________________

ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر

تعارف ثقافى رياضى اسلامى عام مكتبه كمبيوتر ونت جوال طبى
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
marwa - 1775
 
nada - 1186
 
the queen - 784
 
farah - 652
 
warda - 486
 
essam - 413
 
nour - 342
 
the king - 339
 
salwa - 285
 
sarah - 205
 

شاطر | 
 

 مكرونة ببشاميل البطاطس والكبد والقوانص

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
nour
عضو رائع
عضو رائع


عدد المساهمات : 342
تاريخ التسجيل : 25/11/2010

مُساهمةموضوع: مكرونة ببشاميل البطاطس والكبد والقوانص    الأربعاء 18 يناير 2012 - 2:31


مكرونة ببشاميل البطاطس والكبد والقوانص لام عمرو خالد


جزاها الله كل خير


المقادير


1\2 كيلو مكرونة قلم

1\2كيلو كبد وقوانص او لحمة مفرومة

1\2 كيلو بطاطس مسلوقة

1\2 كيلو لبن

2بيضة

بقسماط مطحون

بصل وفلفل رومى الوان

توم وملح وفلفل اسود

زيت

زبدة اوقشطة او جبنة


الطريقه



غسلت الكبد والقوانص كويس بالخل والليمون


علشان الزفارة وبعدين قطعتها


وشوحت بصلة كبيرة لحد ما دبلت شوية فى الزيت


ونزلت عليها بالفلفل والتوم والقوانص


وسيبتها شوية وبعدين ضفت الكبد واخيرا الملح والفلفل


فى نفس الوقت سلقت المكرونة وصفيتها


والبطاطس كانت مسلوقة ومتقشرة


فحطيتها فى الخلاط وعليها ملح وفلفل اسود


واللبن بالتدريج



لحد ما القوام يبقى تقيل ومتماسك كده المقدار


ده عمل لى طبقين


وبعدين جبت الصينية البيركس


ودهنتها زبدة ورشيتها بالبقسماط



وحطيت طبقة بشاميل خفيفة


ورصيت نص المكرونة



وبعدين رشة بشاميل تانية وبعدين الكبد والقوانص



ونص المكرونة الباقية



وباقى البشاميل وضربت بيضتين بملح وفلفل


ومعلقة زبدة وضيفتها على الوش



ولو حابة تحطى جبنة ماشى او قشطة


ودخلتها الفرن

وعلى فكرة طعمها ميفرقش حاجة عن البشاميل العادى

وطبعا ممكن نغير الحشوة اللى يريحك


اكيد منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
the queen
المدير العام

المدير العام
avatar

عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 07/11/2009
الموقع : nogoom3.ahlamotada.com

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة ببشاميل البطاطس والكبد والقوانص    الخميس 19 يناير 2012 - 15:31

تسلم ايديكى


انا دايما بعمل صينيه المكرونه بالقنص والكبد وبجد روووووووعه


_________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://nogoom3.ahlamontada.com
marwa
نائب المدير

نائب المدير
avatar

عدد المساهمات : 1775
تاريخ التسجيل : 14/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة ببشاميل البطاطس والكبد والقوانص    الثلاثاء 7 فبراير 2012 - 14:36

وانا كمان جربتها طلعت حلوة واكتر من رائعه



تسلم ايديكى نوررررر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ريم
عضوفعال
عضوفعال


عدد المساهمات : 127
تاريخ التسجيل : 25/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة ببشاميل البطاطس والكبد والقوانص    الثلاثاء 7 فبراير 2012 - 15:06

بموت فيها جوعتينى شكراااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونة ببشاميل البطاطس والكبد والقوانص
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابنـــــــــــــــــــــــــــاء مصــــــــــــــــــــــــــــر :: المطبخ المصرى :: اكلات رئيسيه-
انتقل الى: